Websites zijn er in allerlei soorten en maten. Waar we vroeger websites nog bekeken op de desk- of laptop, is de smartphone bijna niet meer weg te denken in onze informatievoorziening. Nu er daardoor steeds meer behoefte is aan snelle en efficiënte websites, is de responsive website een steeds vaker vallende term. Wat kun je er mee en op welke manier kan Goodstep hierin een rol van betekenis in spelen?

Steeds meer mensen sluiten een telefoonabonnement af en krijgen daarbij een smartphone of een tablet, die ze vervolgens afbetalen gedurende het abonnement. Smartphones beschikken over internet en steeds meer (openbare) plaatsen beschikken over WIFI. Een logisch gevolg daarvan is dat de gebruikers van deze smartphones vaker op hun telefoon zullen surfen, zeker als ze even iets snel moeten opzoeken. Online marketeers spelen hierop slim in door de inzet van responsive websites.

Gebruiksklaar voor mobiele apparaten
Een responsive website is een geoptimaliseerde website die zich automatisch aanpast aan de schermafmetingen van het toestel waarop wordt gesurft. De verhoudingen van een mobiel apparaat zijn nu eenmaal anders dan de ‘ouderwetse’ laptop. Deze verhoudingen worden in het jargon grid genoemd, door de toepassing van de juiste grid, zal de website bij verkleining of vergroting verschalen. Door een responsive website aan te bieden, kan de gebruiker in een oogopslag alles goed lezen en zien. Naast de totale beeldafmeting, verschaalt ook de gehele content. Dit houdt in dat de lettergrootte van de teksten goed zijn te lezen, zonder langdurig te swipen op je tablet of smartphone. Daarbij wordt de norm van twaalf woorden per regel gehanteerd. De regels worden zo niet absurd verkleind, wat het leesgemak bevordert.

Uiteraard speelt het grafisch design ook een rol in de totstandkoming van de responsive website. Door één aantrekkelijke layout aan te bieden, krijgt het oog ook wat. Daarnaast is er geen Javascript nodig om de website te verschalen. Gebruikers die hun Javascript standaard hebben uitstaan, hoeven deze dus niet speciaal hiervoor aan te zetten.

Goodstep is als aanbieder van websites en online services uiteraard goed op de hoogte van nieuwe online marketingmethodes. Wilt u uw website ook optimaliseren en gebruiksklaar maken voor smartphones en tablets? Dan kunt u hier ons aanbod bekijken en wie heeft u binnen no time beschikking over een responsive website, geheel ingericht naar smaak en keuze.