“Een goede voorbereiding is het halve werk”. Dit is een gouden regel die ook geldt voor het bouwen van websites. We bouwen ook geen huis voordat de fundering er staat. Sterker nog we voeren nog niks uit voordat de blauwdrukken (plan van uitvoering) kloppen en voldoen aan de eisen en wensen.

Zie het Internet Project Plan (IPP) als een blauwdruk voor een website, maar dan in de vorm van een document. Een document die duidelijk maakt wat u wilt bereiken voordat u uw website realiseert. Het IPP heeft een aantal doelen:

  • Het project afbakenen (meer details).
  • Communicatie verbeteren.
  • Processen controleren.
  • Processen structureren.
  • Fouten en dubbel werk voorkomen.

Goodstep heeft twee IPP documenten opgesteld, waarin u uw eisen en wensen kunt verwerken. Tevens zijn hierin elementen opgesteld waar u rekening mee moet houden.

Voorbereidend Internet Project Plan
Het voorbereidend IPP is het document dat u kunt gebruiken ter voorbereiding van het IPP.
Na invulling van dit document; wordt er aanvullende informatie verzameld ten opzichte van de basisinformatie. Dit is afhankelijk van de gegevens die al verzameld zijn. Al deze informatie wordt meegenomen in het IIP. Uiteindelijk is het de bedoeling dat dit document alle voorbereidende informatie bevat die nodig is voor een succesvol project.

Download: Voorbereidend Internet Project Plan.pdf 

Internet Project Plan
Het IPP is een aanvulling op van het voorbereidend IPP. Wij raden u dan ook aan om eerst het voorbereidend IPP op te stellen. In dit document kunt u het IPP verder uitwerken, specificeren en structureren.
Uiteindelijk is het de bedoeling dat dit document alle informatie bevat die nodig is voor een succesvol project.

Download: Internet Project Plan.pdf 

Voor sommige kan het voorbereidend IPP al voldoende zijn om aan de slag te gaan met uw website. Echter raden wij aan om beide documenten te gebruiken; al dan niet door te nemen. Wellicht komt u elementen/factoren tegen in het IPP waar u in eerste instantie nog niet aan had gedacht, maar wel kunt gebruiken en verwerken.