Als dit artikel een videoboodschap was over waarom video niet mag ontbreken in uw online contentstrategie, dan zouden we u meenemen terug in de tijd…
Copywriters zwaaiden de scepter en speelden de hoofdrol binnen menig reclamebureau. Tekst oftewel copy was dé content die creatief ingezet moest worden om de consument te manipuleren en te verleiden tot een aankoop.
Waarom copy zo belangrijk was? Heel simpel! De krant was het grootste medium dat geconsumeerd werd door de massa en een stil beeld kwam nauwelijks tot zijn recht zonder beeldversterkende woorden. We praten over een tijd waarin er nog getekend werd met potloden en een darkroom nog werd geassocieerd met fotografie.
Naast de advertenties met superscherpe commerciële teksten, werden er ook advertorials gepubliceerd. Het verschil tussen een advertentie en een advertorial is heel simpel. De een was duidelijk te herkennen aan de commerciële toon (advertentie) en de ander leek op een nieuwsartikel met een ontzettend overdreven positieve tone of voice over een merk of product (advertorial).

Tijden veranderen, de technologie gaat vooruit en het mediagebruik verschuift van print naar televisie. Bewegend beeld met geluid doet zijn intrede en de reclamewereld blijft niet achter. Copywriters en artdirectors vormen een hecht team om creatieve ideeën te bedenken die de harten van veel televisiekijkers moeten veroveren.
Adverteerders grijpen de kans om helemaal in de woonkamers de consumenten te bereiken en ze te beïnvloeden op kennis, houding en gedrag, door een droomwereld te tonen waar eenieder deel van kan uitmaken. Het enige dat de consument hoeft te doen, is zijn portemonnee trekken. Zie daar de kracht van video!
In de jaren tachtig en negentig was de tv-commercial enorm populair. Er werden reclamebureaus opgericht gespecialiseerd in tv-commercials. De reden was wederom heel simpel, de tv was hét medium in die tijd.

Maar opnieuw, tijden veranderen, de technologie gaat vooruit en het mediagebruik verschuift van offline naar online.
Tegenwoordig lopen consumenten met een apparaat op zak dat ze toegang biedt tot alles en iedereen. Althans zo voelt het. De gemiddelde smartphonegebruiker heeft zijn device op elk moment van de dag binnen de reikwijdte van één arm.
Waar we met de televisie alleen de huiskamers konden binnendringen, hebben we nu toegang tot het leven van talrijke consumenten. En dit allemaal dankzij smartphones met mobiel internet.

Intussen hebben we de stap gemaakt van 3G naar 4G mobiel internet. KPN liet onlangs weten dat zij door 4G internet het gebruik van video door consumenten zagen stijgen met 70%. Ze zullen het hier niet alleen hebben over video’s gepubliceerd op youtube. Wat dacht u van Facebook, Instagram, Vines?
Allemaal populaire online platforms die video ondersteunen en op die manier inspelen op de technologische trends. Want is het u ook opgevallen dat de beeldschermen van de smartphones groter beginnen te worden?

Kortom, alles wijst erop dat het de consument makkelijk wordt gemaakt om video te consumeren op elk gewenst moment. Dé reden dus om nu video te integreren in uw online contentstrategie.